En smakrik räk- och fiskgryta med smak av koriander och kokos.
Recept:
6 portioner
600 g torsk och lax
0,5 dl lime juice
0,5 tsk salt
2 gula lökar
1 stor vitlöksklyfta
1 chilifrukt (röd)
2 msk olivolja
1 pkt krossade tomater
2-3 msk fiskfond
0,5 dl hackad persilja
0,5 dl finhackad koriander
1 burk kokosmjölk (400 ml)
2 dl vatten
150 g skalade räkor
4 salladslökar
Skär fisken i 2-3 cm stora tärningar. Blanda med lime juice och salt. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Fräs grönsakerna på svag värme i olja. Tillsätt krossade tomater, fond, persilja, koriander. Låt sjuda i ca 10 min. Häll i kokosmjölk och vatten. Låt koka upp. Sänk värmen, lägg i fisken och sjud ca 6-7 min. Vänd ner räkorna och låt dem bli varma. Strimla och strö över salladslöken. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med kokt ris och ev. het chilisås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar