söndag 28 augusti 2011

Saltimbocca med gul paprikasås

En härlig rätt gjord på kalvfilé eller fläskfilé.

Recept
4 portioner


1 stor kalv- eller fläskfilé
färsk salvia
1 tsk salt
2-3 krm svartpeppar
12-16 skivor salamikorv

sås:
350 g gul paprika (2 st)
1 hackad vitlöksklyfta
2-3 msk hackad gul lök
1 grönskasbuljong
1,5 dl vatten
100-125 g smör
0,5-1 krm cayennepeppar
1,5-2 tsk gurkmeja

tillbehör:
bandpasta
färsk broccoli
parmesan ost

Kärna ur paprikan och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk tillsammans med lök, vitlök, vatten och buljongtärning, ca 6-8 min.
Lägg i smör, cayennepeppar och gurkmeja i en matberedare. Tillsätt paprikakoket.Kör det hel till en slät sås. Passera såsen genom en sil och smaka av med salt. Häll såsen i en kastrull och koka upp. Koka lätt broccolin.
Putsa filén och skär den i 12-16 bitar. Platta ut varje filé skiva. Krydda med salt och peppar. Lägg på ett salvia blad och en salami skiva som fästes med en tandpetare. Stek 1-2 min på varje sida.
Koka pastan. Fördela pastan på tallrikar. Lägg köttet på pastan och ringla den gula såsen runt omkring. Garnera med lättkokt broccoli och grovriven parmesan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar