söndag 28 augusti 2011

Gratinerad fläskfilé

Fläskfilé tillsammans med små delikatesspotatisar i en och samma form. Jättegott med en härlig grönsallad till.


Recept
6 portioner


1,5 kg delikatesspotatis
3 msk olivolja
ca 1,2 kg fläskfilé
salt, peppar
2 msk smör
2 mozzarellabollar
175 g salami i tunna skivor
1 kruka basilika

sås:
4 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
4 msk chilisås
salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen och dela dem. Fördela oljan i en långpanna och lägg i potatisen. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Salta och peppra de hela fläskfiléerna runt om. Bryn filéerna i smör. Skär djupa snitt i filéerna med ca 1 cm avstånd. Skär mozzarellan i tunna skivor. Platta till med handen. Lägg mozzarellan på en salami skiva med strimlad basilika. Vik salami skivan på mitten och stick ner ordentligt i snitten på fläskfiléerna med den stängda sidan uppåt. Ta ut potatisen ur ugnen och lägg köttet ovanpå. Vispa samman grädde, vetemjöl och chilisås i en kastrull. Låt sjuda så att det blir lite såsigt. Häll såsen över köttet och potatisen. Gratinera i ugnen ca 20 min, ta ut och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar