Recept:
12 portioner
Tårtbotten:
4 äggvitor
3 dl socker
3 dl riscrisp
Äggkräm:
4 äggulor
1 dl socker
1 msk vetemjöl
1 dl grädde
125 g smör
Garnering:
Grädde
Frukt
Choklad
Börja med att göra tårtbottnen. Vispa äggvitorna och sockret till hårt skum. Vänd sedan försiktigt ner riscrispen och bred ut på bakplåts papper (2 bottnar). Grädda i ugnen 75-90 min på 125°C. Koka ihop äggulorna, sockret, vetemjölet och grädden tills det blir en tjocksmet i en tjockbottnad gryta. Vispa. Var försiktig så du inte bränner det. Vispa sedan med elvisp i smöret tills det är smält.
När botten är klar - lägg på krämen på ena tårtan och lägg sedan över den andra. Gör detta dagen innan och ställ in i kylskåpet. Vispa grädde och lägg på den på tårtan några timmar innan servering. Garnera med frukt och choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar