onsdag 15 juni 2011

Lyxig Bolognese

Ett jättegott recept på Spagetti Bolognese men färska tomater och vin.


Recept:
4 portioner

500 g köttfärs
1 gul lök
1 klyfta vitlök
2 tomater
2-4 dl vatten
1 dl rött vin
2 köttbuljongtärningar
2 msk färsk timjan
3 msk ketchup
2 msk tomatpuré
Grovmalen svartpeppar
Salt

Gör så här:
Stek köttfärsen, hackad lök och vitlök i en stekpanna. Tillsätt 2 hackade tomater. Häll sedan på vatten, buljong och vin. Låt koka ihop i några minuter. Lägg i timjan, ketchup och tomatpuré. Krydda till sist med peppar, salt och ev. mer timjan. Servera med spagetti och färskriven parmesanost.

1 kommentar:

  1. Istället för så mycket vatten, öka på antalet tomater till 5 - 6 stycken, med kärnhus och allt.

    Ju mer tomat, desto mer cancerförebyggande lykopen, som frigörs vid kokningen. Jag vill nog säga att man minst kan tredubbla mängden tomatpuré.

    En stor lök skall det allt va, saknar champinjoner som så så gott. I min värld faller ketchupen helt bort, varför ha i sockerslisk?

    Oregano, basilika och kanske salvia skulle jag komplettera timjan med.

    Kronan på verket är vitlöken! En klyfta är verkligen för litet i min smak. Något som jag skulle rekommendera är Findus djupfryst hackad vitlök.

    Mycket godare än den man pressar själv, konstigt men sant! Nästan en halv förpackning rekommenderas, om man följer Thelins recept ovan.

    Åtta spänn på ICA Maxi, http://www.findus.se/vara-produkter/hackad-vitlok/

    Lagade för ett tag sedan den gratinerad fläskfilé, med recept från denna site, rekommenderas: http://thelinsmat.blogspot.se/2011/08/gratinerad-flaskfile.html

    Hälsningar
    Henrik

    SvaraRadera