En enkel och läcker sparris och löksoppa med vitt vin och cayennepeppar.
Recept:
6 portioner
600 g färsk sparris
1 knippe salladslök ca 125 g
2-3 vitlökar
1 squash
2 msk smör
1,5 l hönsbuljong (2 buljongtärningar)
2 msk kycklingfond
2 dl vispgrädde
4 msk torrt vitt vin
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
Ansa och dela sparrisen i bitar. Hacka lök och skalad squash i bitar. Fräs allt i en gryta tills de blir mjuka. Mixa grönsakerna. Späd med lite hönsbuljong i taget. Tillsätt grädde, kycklingfond och vin. Krydda och smaka av.
Tilltugg till soppan
Kavla ut en smördegsplatta och bred philadelphiaost med basilikasmak över. Dela i lagom bitar. Krydda med rosmarin. In i ugnen 225 C, 10-12 min.
Servera också med grisini
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar