måndag 4 juli 2011

Västerbottenpaj med löjrom och creme fraiche

Läckert och festligt. Kan serveras som en förrätt.


Recept:
10 personer

Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk kallt vatten

Fyllning
225 g västerbottenost ca 6 dl riven ost
3 ägg
1 dl matlagningsgrädde
salt
1 krm svartpeppar

Garnering
1-2 dl creme fraiche
100 g löjrom
gräslök
nymalen svartpeppar

Sätt ugnen på 225 C. Kör smör och mjöl i matberedaren till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör hastigt ihop till smulig deg. Tryck ut degen i en pajform (24 cm i diameter). Ställ kallt i ca 15 minuter. Nagga och förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Riv osten grovt. Vispa ihop ägg och grädde. Salta och peppra och blanda i osten.
Bred ut ostblandningen i pajskalet. Grädda ytterligare ca 20 minuter tills ytan fått lite färg. Låt svalna lite.
Garnera med 10 klickar creme fraiche och löjrom samt gräslök. Mal svartpeppar grovt över och servera med en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar