måndag 4 juli 2011

Jordgubbar med mascarpone


Mascarpone är en krämig och fet italiensk mjukost som är gjord av kömjölk. Den kan användas istället för creme fraiche eller vispad grädde till exempelvis tiramisu. Mascaponen passar mycket bra till frukt och glass 
Mascarpone kommer ursprungligen från trakten av Abbiategrasso i Lombardiet i Italien. Lombardiet är en region mellan Alperna och Posätten i norra Italien. 






Recept:
4 portioner


0,5 l färska jordgubbar
250 g mascarpone
2 äggulor
0,5 dl socker


0,5 tsk vaniljsocker
2 dl rött vin
0,5 dl socker


Rör mascarponen med äggulor, sockret och vaniljsockret. Fördela i martiniglas.
Köka rödvin och socker tills ca 1 dl återstår. Skiva jordgubbarna och blanda med vinet. Låt gubbarna ligga och dra ca 15 minuter. Lägg över jordgubbarna och sås på mascarponen. Garnera med citronmeliss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar