måndag 4 juli 2011

Pasta med fläskfilé och rosépeppar

Smaken av rosépeppar ger denna pastarätt en extra dimension.

Rosépeppar är den mogna frukten från det tropiskt peruanska eller brasilianska pepparträdet. Rosépeppar säljs torkad som krydda och liknar i smaken enbär och koriander. På engelska kallas rosépeppar ibland "Falsk peppar", ett namn som härstammar från 1500-talet. "Riktig" peppar var då mycket dyrt, bland annat därför att det ansågs verksamt mot pesten. "Falsk peppar" var billigare och ansågs inte ha samma medicinska egenskaper.


Recept:
6 portioner


1 pkt bandpasta (500g)
1kg fläskfilé
2 morötter
1 liten squash
salt
peppar

Sås
2 burkar creme fraiche
2 köttbuljongtärningar
2 msk soja
2 msk stött resépeppar

Koka pastan enligt receptet. Då 4 minuter återstår lägg i de "hyvlade" (med osthyvel) morötterna och squashen. Lägg upp i en form.
Skiva fläskfilén och krydda med salt och peppar. Stek. lägg ovanpå pastan.
Koka ihop alla ingredienser till såsen och slå över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar