Smaken av rosépeppar ger denna pastarätt en extra dimension.
Rosépeppar är den mogna frukten från det tropiskt peruanska eller brasilianska pepparträdet. Rosépeppar säljs torkad som krydda och liknar i smaken enbär och koriander. På engelska kallas rosépeppar ibland "Falsk peppar", ett namn som härstammar från 1500-talet. "Riktig" peppar var då mycket dyrt, bland annat därför att det ansågs verksamt mot pesten. "Falsk peppar" var billigare och ansågs inte ha samma medicinska egenskaper.
Recept:
6 portioner
1 pkt bandpasta (500g)
1kg fläskfilé
2 morötter
1 liten squash
salt
peppar
Sås
2 burkar creme fraiche
2 köttbuljongtärningar
2 msk soja
2 msk stött resépeppar
Koka pastan enligt receptet. Då 4 minuter återstår lägg i de "hyvlade" (med osthyvel) morötterna och squashen. Lägg upp i en form.
Skiva fläskfilén och krydda med salt och peppar. Stek. lägg ovanpå pastan.
Koka ihop alla ingredienser till såsen och slå över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar