4 portioner
1 kg oxbringa
1 purjolök
1 bit selleri
1 gul lök
1 morot
15 vitpepparkorn
15 svartpepparkorn
salt
3 lagerblad
Sås
4 dl buljong från oxbringan
4 dl vispgrädde
4 msk smör
4 msk vetemjöl
1 bit pepparrot, riven
Lägg köttet i en kastrull med vatten som täcker köttet. Häll av det kokta vattnet. Koka upp på nytt med grönsaker och kryddor. Smaka av med salt. Koka i 2-3 timmar. Köttet ska "släppa2 från gaffeln. ta upp köttet från buljongen. Rensa och skiva köttet tunt.
Sås
Ta buljongen och koka upp med grädden. Smält smör i en kastrull och vispa i vetemjölet. Häll i lite i taget tills dess att såsen har rätt konsistens. Krydda med salt. Innan servering riv i färsk pepparrot efter smak.
Servera med kokta rotsaker, hackad persilja och kokt potatis.
Servera gärna en
Koyle Reserva, 2013, Nr 6215
Chile, 99 kr
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar