4-5 portioner
500 g lammstek
2 msk tomatpuré
2 msk spiskummin
2 msk koriander
2 tsk koriander
7 dl vatten
2 msk oxfond
3 skivade vitlökar
1 tsk sambal oelek
1 msk röd curry
2 kanelstänger
250 g gula steklökar
2 röda paprikor
2 dl gröna linser
rapsolja
salt
mango chutney
hackad mandel, rostad kokos, russin och färsk koriander
Saffransris
3 dl basmatiris
1 gul lök
1 påse saffran
Skär lammet i 2*2 cm stora bitar. Bryn dem i 2 msk olja i en stekgryta tills de får färg.
Tillsätt tomatpuré, spiskummin, koriander och kardemumma. Stek ytterligare 2 min under omrörning. Tillsätt vatten, fon, vitlök, sambal oelek, röd curry och kanelstänger. Kok och sjud i ca 30 min under lock, Skala steklökarna och dela på mitten. Dela och kärna ur och skär paprikan i bitar. Lägg i lök, paprika och linser i grytan. Låt sjuda ytterligare ca 40 min under lock, tills köttet är mört. Salta.
Saffransris
Skala och hacka löken. Fräs den i 1 msk olja på låg värme i en kastrull ca 3 min, utan att den får färg. tillsätt ris och saffran. Låt fräsa ytterligare någon minut. Häll på vatten och koka riset enligt förpackningen.
Blanda mandel, kokos som rostats i en stekpanna samt russin.
Servera grytan med saffransris, mango chutney och kokosblandningen. Garnera med koriander,
Servera gärna med en flaska
Mc Manis, 2014, Nr 6520
KalifornienUSA, 109 kr
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar