söndag 21 februari 2016

Kyckling med bacon och senapssås


4-6 portioner

900 g kycklinglårfilé
2 tsk timjan
1,5 gul lök
5 stjälkar selleri
3 morötter
3 palsternackor
140 g bacon
50 g smör
1 msk vetemjöl
9 dl vatten
3 hönsbuljongtärningar
2-3 msk fransk senap
1,5 dl crème fraiche
persilja, salt och peppar

Krydda kycklingen med timjan, salt och peppar. Hacka lök, skiva sellerin, morot och palsternackor i "mynt". Stek lök och bacon i en gjutjärnsgryta på låg värme tills det fått fin färg ca 5 min. Rör u resten av grönsakerna och låt dem steka med några minuter. Pudra över mjölet och rör runt. Tillsätt vatten i omgångar samt buljongen. Lägg i kycklingen. Låt grytan koka i ca 25 minuter. Rör i senap och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Servera med ett gott bröd till
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar