söndag 21 februari 2016

Currykyckling med risotto















4-6 portioner

900 g kyckling lårfiléer
smör
salt, peppar

Sås
1 gul lök
3 msk smör
1-2 msk vetemjöl
1-2 msk curry
salt, peppar
3-4 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar

Risotto
4 dl Avorio ris
2 schalottenlökar
1-2 msk smör
1 dl vitt vin
8-9 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
1-2 dl riven parmesanost
salt, peppar

Krydda kycklinglår filéerna och stek dem i smör.
Ta upp dem. Häll i lite mer smör och stek den hackade löken. Pudra över med vetemjöl och krydda med salt, vitpeppar och curry. Häll på vatten och buljongtärningar.

Hacka schalottenlökarna finns. Smält smör i en kastrull och fräs löken mjuk. Häll i riset och fräs i 2-3 minuter så riset blir glansigt. Tillsätt vinet. Häll i buljongtärningarna och sedan vattnet i omgångar. Låt riset suga upp vattnet innan nytt hälls på. Koka på svag värme i ca 20 minuter. Rör ner den finrivna parmesanosten och en klick smör. Smaka av med salt och peppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar