söndag 16 februari 2020
Västerbottenpaj med kantareller
6 portioner
Pajdeg
125 g smör, kallt
3 dl mjöl
3 msk vatten, kallt
Fyllning
400 g västerbottenost, riven
4 ägg
3 dl vispgrädde
Stekta kantareller
400 g kantareller
1 kruka persilja, hackad
3 salladslökar
smör
olja
salt
Garnering
Smörgåskrasse
Pajdeg
1. Skär smöret i mindre bitar. Mixa smör och mjöl i matberedare. Tillsätt vattnet och mixa snabbt
ihop till en deg.
2. Kavla ut degen till formen. Nagga botten ordentligt. Ställ i frysen 2 timmar.
3. Sätt ugnen på 225 grader, varmluft. Förgrädda pajskalet i 10 min.
Fyllning
4. Sätt ugnen på 150 grader, varmluft
5. Blanda ägg och grädde. Tillsätt osten. Fyll pajen med fyllningen och grädda i ugnen tills den
stelnat ca 35-40 min.
Topping
6. Stek kantarellerna i lite olja och smör. Tillsätt persilja och salladslök i slutet. Smaka av med salt.
7. Toppa pajen med den stekta svampblandningen och smögåskrasse
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar