söndag 16 februari 2020

Mandelstekt torskrygg med mandelpotatiskräm och brynt smör


4 portioner

4 schalottenlökar
4 msk olivolja
50 g smör
1 citron
8 mandelpotatisar
2 msk creme fraiche
800 g torskrygg (skär i 4 skivor)
1 dl mandelmjöl
1 purjolök
1 förp. babyspenat
2 msk olivolja
1/2 färsk pepparrot
salt
vitpeppar


1. Finhacka löken och fräs den i 2 msk av olivoljan utan att ta färg, salt och vitpeppar
2. Bryn 30 g smör
3. Finriv citronskalet och pressa citronen
4. Blanda lök, citron och brynt smör och ställ åt sidan.
5. Skala och koka mandelpotatisen. Slå av vattnet och pressa potatisen. Tillsätt creme fraiche så den
    blir lagom krämig. Smaka av med salt och vitpeppar.
6. Vänd torsken försiktigt i mjölet och stek i resterande av smöret och resterande 2 msk olivolja ca
   3-4 min på varje sida sakta. Ös den lite med smör samt salta och vitpeppra.
7. Skölj och strimla purjolöken fint samt skölj spenaten.
8. Marinera purjolöken i salt och olivolja, vänd runt så den marineras väl
9. Vänd sedan ner spenaten.
10. Lägg potatiskräm på en tallrik och sedan torsken.
11. Värm vinigretten och rör runt. Servera med lite spenat och purjolökssalladen samt nyriven
      pepparrot



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar