söndag 16 februari 2020

Höstgryta


4 portioner

500 g benfritt nötkött
2 gula lökar
smör
20 krossade enbär
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 dl grädde
1-2  köttbuljongtärningar
1 msk kinesisk soya
kantareller
1/2 dl lingonsult
1/2 dl lingon

Skär köttet i 1 cm tjocka strimlor. Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en gryta. Tillsätt enbär och låt dem fräsa med någon minut. Lägg i köttet. Salta och peppra. Tillsätt grädde, buljongtärning och soja. Låt koka på svag värme under lock ca 30 min.  Lägg i kantarellerna i grytan och tillsätt sylt och lingon. Servera med kokt potatis och tex rårörda lingon och kokta grönskaer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar