söndag 16 februari 2020

Mozzarellafyllda färsbollar, tomatsås och zucchinipasta


4 portioner

500 g blandfärs
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl hackad färsk basilika
125 g buffalo mozzarella
1 zucchini
350 g färsk fettuccini/tagliatelle
smör, olja
salt, svartpeppa
färsk basilika till garnering

Tomatsås
1 gul lök
1 röd chilli
krossade tomater, 400g
3 msk tomatpure
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk honung

1. Sätt ugn på på 175 grader.
2. Blanda ströbröd och mjölk och låt stå 10 min
3. Tillsätt färs, ägg, vitlök, basilika, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Rör snabbt ihop till en smet.
4. Skär mozzarellan i 16 bitar. Fördela och forma färsen runt varje mozzarella till runda bollar.
5. Bryn bollarna i 1 msk smör och 1 msk olja i en stekpanna. Lägg över i en ugnsäker form. Ställ in i 
    ugnen 10-15 min.

Tomatsås
6. Skala, dela och finhacka löken. dela och kärna ur och finhacka chilin.
7. Fräs lök och chili i 1 msk olja i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, tomatpure, buljongtärning
    och 2 dl vatten. Krydda med 1 1/2 krm salt och 1 krm peppar. Låt småkoka ca 10 min under lock.
    Tillsätt honungen.

8. Hyvla zucchinin tunt med en osthyvel. Blanda med citronjuicen.
9. Koka pastan
10. Blanda pastan och zucchinin med hälften av tomatsåsen. Lägg upp på ett fat tillsammans med
      färsbollarna. Ringla över resten av tomatsåsen. Garnera med färsk basilika.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar