En fantastiskt god moussaka från Grekland
6 portioner
3 auberginer, salt
500 g nötfärs
2 gula lökar
3 msk hackad persilja
1 burk krossade tomater
4 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
salt, peppar
2 msk skorpmjöl
margarin, olja
2 ägg
2 dl grekisk yogurt
2 msk mjöl
2 msk riven parmesanost
Skala och skär auberginerna på längden. Lägg dem i en skål och strö salt över. Låt stå under lock i 30 min. Hacka löken och stek den med köttfärsen. Blanda i tomaterna, persilja, tomatpuré, vatten och buljongtärning. Salta och peppra och strö över skorpmjölet. Låt puttra i 10 min. Skölj auberginerna i kallt vatten och stek dem i het olja. Lägg hälften av auberginerna i botten på en smord ungsäker form. Slå över köttfärsblandningen och lägg på resten av auberginerna. Vispa ihop ägg, yogurt och mjöl. Slå på såsen och se till att den rinner ner. Grädda i 200 grader i ca 30 min. Vitt bröd med en grönsallad med oliver samkar bra till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar