fredag 6 april 2012

Svamp- och rotsellerisoppa med rökt sidfläsk

En krämig och festlig soppa

4 port

150 g kantareller eller karljohansvamp
2 msk smör till stekning
0,5 gul lök, finhackad
1 dl vitt vin
3 dl kycklingbuljong
2 dl vispgrädde
1 msk strösocker
salt nymald svartpeppar
hackad persilja


Skär svampen i mindre bitar och fräs hälften i smör tills de får en gyllene färg. Tillsätt rotselleri och lök och fräs ytterligare någon minut. Häll på vitt vin, kycklingbuljong och grädde och koka tills sellerin är helt mjuk. Mixa soppan slät med stavmixer och smaka av med socker, salt och svartpeppar. (ev kan man tillsätta lite mer buljong för att få den lite tunnare). Tärna sidfläsket och knaperstek med resterande svamp. Servera soppan i en varm, djup tallrik och strö över fläsk- och svampblandningen. Strö över lite hackad persilja.

Servera soppan till förrätt tillsammans med ett glas champagne eller mousserande vin som tex Ferrari (7721)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar