måndag 9 april 2012

Chokladkaka med kokosglasyr

En härlig och lättlagad kaka till fest


Till 20 bitar
4 ägg
6 dl strösocker
150 g rumsvarmt smör
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
2 dl vetemjöl


Kokosglasyr
200 g kokosflingor
2 dl strösocker
1 dl sirap
1,5 dl vispgrädde
75 g smör


Tillbehör
grädde
passionsfrukt


Sätt ugnen på 200 grader. Vispa samman ägg och socker. Vispa därefter i smöret i små klickar, siktad kakao, vaniljsocker och salt. Rör till sist i mjölet.
Bred ut smeten i en liten bakplåtsklädd långpanna 25*35 cm, med bred inte smeten ända ut i kanten. Grädda i ugnen 15-20 min.

Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och sjud på svag värme ca 5 min. Rör då och då. Bred glasyren på kakan och grädda ytterligare 10 min eller tills kakan blir ljusbrun. Ta ut kakan och låt svalna innan den skärs i lagom stora bitar. Servera kakan med grädde och innehållet i passionsfrukten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar