lördag 3 mars 2012

Chicken red curry med bambuskott



4 port


0,5 kg kycklingfiléer alt kycklingbröst
1 burk skivade bambuskott
3 msk currypasta
några limeblad
1 msk fisksås
0,5 tsk salt
1,5 tsk socker
basilikablad
1burk kokosnöts mjölk
1 röd chilifrukt

Skär kycklingen i 0,5 cm breda och 3 cm långa bitar. Häll 1 dl kokos mjölk i en gryta alt wok och koka upp under omrörning ca 5 min. Tillsätt currypastan och rör en stund. Tillsätt kycklingen och låt småkoka tills kycklingen blir vit och genomkokt. Tillsätt resten av kokosmjölken och bambuskotten. Krydda med fisksåsen, salt och socker. Koka upp. Häll upp i en skål. Garnera med limeblad, chili och basilika.
Servera med kokt jasminris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar