söndag 8 mars 2015

korvgryta
















4 portioner

1 purjolök
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
600-800 g falukorv
3-4 dl grädde
3-4 msk tomatpuré
1 msk kinesisk soya
1 krm grovmalen svartpeppar
1-2 tisk sambal oelek
1-2 msk kalvfond
salt 
nymald svartpeppar
ruccola

1. Skär lök, vitlök och purjolök och stek dem en kort stund mjuka i smör på låg värme i en gryta.

2. Skär korven i 1 cm tjocka skivor och halvera dem. Höj värmen och stek korven tillsammans med löken.

3. När korven fått lite färg, slå på grädden och smaka av med kryddor och fond.

4. Låt koka ihop 5-10 minuter.

5. Servera med ruccola tillsammans med blomkålsris eller vanligt ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar