söndag 8 mars 2015

Torsk med fänkål
















4 portioner

600 g torskrygg
smör
0,5 skivad fänkål
1 tunnt skivad morot
1 msk mjöl
1,5 dl vitt vin
1,5 dl skaldjursfond (fond+vatten)
2,5 - 3 dl grädde
0,5 citron saft
0,5 citron skalet
salt
vitpeppar 
fänkålsdill till garnering

Dela fisken i 3*3 cm stora bitar. Hetta upp rikligt med smör i stekpappanan. Fräs fänkål och morot. Rör ner mjöl. Häll på vin och fond och låt kokaihop ca 5 minuter. Häll ner grädden och koka sedan upp. Lägg i fiskbitarna oc h låt de koka med i ca 3-4 minuter. Tillsätt citronsaft. Smaka av med salt och vitpeppar. Str över lite av det rivna citronskalet och garnera med fänkålsdillen.

Färskpotatis
Dela de kokta potatisarna (gärna från dagen innan) ca 600 g om de är stora. Hetta upp smör och olja. Lägg ner potatisarna och låt fräsa med tills de fått färg. Rör ner 3cm fint riven pepparrot och stek någon minut. Avsluta med lite citronsafr och krydda med lite salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar