söndag 8 mars 2015
Aji de gallina
6 portioner
1 hel färsk kyckling
2 gula lökar
3 skivor vitt bröd
3 dl grädde
1 vitlöksklyfta
3 tsk röd currypaste
125 g riven parmesanost
50 g hackade valnötter
rapsolja
salt, peppar
1. Lägg kycklingen i en kastrull och täck med vatten, tillsätt 1 msk salt. skala och klyfta en gul lök och lägg i kastrullen. Koka under lock tills köttet lossnar från benet, ca 1 timme.
2. Skär bort kanterna på brödet och låt det ligga i blöt i grädden.
3. Skal, dela och finhacka en gul lök och vitlöken.
4. Lyft upp kycklingen, sila och spara buljongen. Plocka kycklingen från benen och skär köttet i mindre bitar.
5. Mixa brödblandningen med en stavmixer.
6. Fräs lök och vitlök i 2 msk olja i en gryta. Tillsätt kyckling, brödblandning och currypaste. Späd med ca 4 dl buljong och låt koka ihop till en simmig sås, ca 5 minuter.
7. Rör der parmnesanosten och krydda med 0,5-1 tisk salt och 1-2 krm peppar. Avsluta med att strö över valnötterna.
Servera med ris och sallad
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar