fredag 28 mars 2014

Spanska grytan

Ett favoritrecept i familjen













4 portioner

1 kg fläskfilé
1 klyftad stor gul lök
1 msk olivolja
salt
svartpepapr
2 tsk timjan
2 hackade vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1/2 msk tomatketchup
1/2-1 tsk sambal oelek
2 msk köttfond
1 pkt krossade tomater
1 msk apelsinjuce färskpressad
1 skivad apelsin
12 svarta oliver
1 pkt pasta penne


Fräs lök i olja i en gryta. Tillsätt kryddor, vitlök, tomatpuré, tomater, ketchup, sambal oelek och fond.

Koka upp. Lägg i fläskfilén skuren i bitar. Låt sjuda i ca 10 min.

Smaka av med pressad apelsin och ev mer kryddor.

Häll upp i en form. Garnera med oliver och skivad apelsin. Serveras med kokt pasta.















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar