fredag 28 mars 2014

Oxfilé med örtig sås

En lättlagad och festlig måltid som serveras med potatispuré och skinkkrisp.













4 portioner

4 tjocka skivor oxfilé
salt
svartpeppar
smör
1 pkt bacon
1 pkt sockerärtor

Sås
1 vitlöklsklyfta
1 dl persilja
1 dl basilikablad
1/2 dl vatten
1/2-1 dl vitt torrt vin
1 tsk maizena
2 dl vispgrädde
2-3 msk kalvfond
salt, svartpeppar

Skala vitlöken och mixa den med persilja, basilika, vin, vatten, maizena. Häll det i en kastrull tillsammans med grädde och kalvfond. Koka upp såsen och smaksätt med kryddor.

Hacka bacon fint och stek i stekpanna så det blir kripigt. Ta upp och lägg på papper.

Krydda köttet med 1 tsk salt och 1 krm grovmalen svartpeppar. Bryn ca 3 min på varje sida.

Servera köttet med sockerärtor, potatispuré och skinkkrisp. Dekorera med basilikablad.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar