En lättlagad och festlig måltid som serveras med potatispuré och skinkkrisp.
4 portioner
4 tjocka skivor oxfilé
salt
svartpeppar
smör
1 pkt bacon
1 pkt sockerärtor
Sås
1 vitlöklsklyfta
1 dl persilja
1 dl basilikablad
1/2 dl vatten
1/2-1 dl vitt torrt vin
1 tsk maizena
2 dl vispgrädde
2-3 msk kalvfond
salt, svartpeppar
Skala vitlöken och mixa den med persilja, basilika, vin, vatten, maizena. Häll det i en kastrull tillsammans med grädde och kalvfond. Koka upp såsen och smaksätt med kryddor.
Hacka bacon fint och stek i stekpanna så det blir kripigt. Ta upp och lägg på papper.
Krydda köttet med 1 tsk salt och 1 krm grovmalen svartpeppar. Bryn ca 3 min på varje sida.
Servera köttet med sockerärtor, potatispuré och skinkkrisp. Dekorera med basilikablad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar