4 portioner
800 g kycklinglårfilé
3 vitlöksklyftor
1,5 gul lök
2-3 äpplen
Lite hackade hasselnötter
0,5-1 dl hackad färsk dragon
5 dl vatten
3 msk kycklingfond
2 dl vispgrädde
1 msk finrivet citronskal
smör
mjöl, salt, svartpeppar
Skala och finhacka vitlök och lök. Dela, kärna ur och klyfta äpplena. Stek i smör äpplen och hasselnötter i en stekpanna och lägg det på en tallrik. Skär kycklingen i mindre bitar. Fräs lök, kyckling och dragon i stekpannan. Krydda med salt och peppar. Häll på vatten och fond och låt koka ca 15 minuter. Tillsätt grädde, äpple och nötter och låt koka ytterligare några minuter. Red grytan med lite mjöl. Tillsätt citronskalet och smaka av. Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar