söndag 11 februari 2018

Chili con carne



8-10 portioner

800 g-1kg nötfärs
4 gula lökar
3 msk smör
1,5 dl vatten
2-3 burkar krossade tomater (400g)
4 vitlöksklyftor
1-2 köttbuljongtärningar
2-3 tsk salt
4-6 tsk chilipulver
1-2 msk oregano
1-2 msk timjan
2 gröna paprikor
3 burkar vita bönor i tomatsås

Skala och hacka löken. Fräs lök, pressad vitlök och köttfärsen i en stor gjutjärnsgryta. Häll på vatten och tillsätt köttbuljongen. Tillsätt burktomaterna, salt och kryddor. Koka under lock ca 15-20 min. Dela och kärna ur, skölj och hacka paprikan. Tillsätt den och de vita bönorna. Koka upp och låt koka ca 5 min. Smaksätt ev. med mer kryddor.
Servera med bröd och en grön sallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar