måndag 12 december 2011

Lasagne med morötter och mozzarella

En annorlunda lasagne utan pasta.














4 portioner


700 g köttfärs
6 morötter
2-3 dl creme fraiche
1,5 dl grädde
2 mozzarellasostar
vitlök
1 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
salt peppar
cayennepeppar
riven ost

Stek köttfärsen och krydda med salt, peppar, köttbuljong, tomatpuré och vitlök. Skala och skiva morötterna i "slantar" och koka dem någon minut. Blanda creme fraiche och grädde med köttfärsen utan att koka den.
Lägg ett lager köttfärs i en ugnsform. Lägg på morötterna och smulaq över mozzarellan. Lägg sedan på resten av köttfärsen. Strö över riven ost. Ugn 200 grader i ca 10 min. servera med en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar