måndag 7 november 2011

Mustig viltgryta till fest


Recept
4 portioner


600 g benfritt älg- hjort eller rådjurskött
1 gul lök
smör
1 msk vetemjöl
2 dl rödvin
1 tsk salt
2 tsk krossade enbär
0,5 tsk peppar
1 lagerblad
1 tsk soja
1 apelsin
2 dl kantareller
2 gula lökar
10 torkade aprikoser
1 äpple
0,5 dl grovhackade rostade hasselnötter
1 dl crème fraiche
persilja

Skär köttet i små bitar. Bryn köttet i en stekgryta. Skala och hacka löken. Rör i löken och mjölet. Späd med lite vatten och rödvin. Rör i salt, enbär, peppar, lagerblad och soja. Skala apelsinen tunt med potatisskalare. Skär skalet i strimlor. Rör ner hälften i grytan. Låt koka under lock 45-60 min. Skala och klyfta löken. Fräs lök och svamp. Rör ner det i grytan tillsammans med aprikoserna. Låt grytan koka ytterligare 15 min. Skala och klyfta äpplet och fräs i matfett. Rör ner äppelklyftorna, nötter och crème fraiche. Smaka av med mer kryddor och apelsinskal. Strö över persilja. Servera med kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar