måndag 7 november 2011

Chicken thai

En god kycklingrätt med pasta och exotiska frukter som går hem i alla lägen.


Recept
4 portioner


6 kycklingfiléer
1 tsk riven ingefära
2 krm vitpeppar
2 msk smör

sås:
1 dl strimlad purjolök
1 dl strimlad rödlök
1 dl morotsstavar
1 dl strimlad rotselleri
2 msk olja
2 dl chilisås
1 dl ketjap manis
4 msk tigersås
4 msk japansk soja
2 msk mango chutney
2 msk kokosflingor
2-3 pressade vitlöksklyftor
4-5 dl grädde

Pasta gnocci

Gnid kycklingfiléerna med ingefära, salt och peppar. Bryn hastigt runt om. Låt vila ca 10 min innan de skärs i bitar.

Fräs de strimlade grönsakerna i olja i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser i turordning och låt sjuda på svag värme i ca 15 min. Lägg ner kycklingbitarna i såsen och sjud ytterligare 5 min. Servera med nykokt pasta, exotiska frukter och eventuellt en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar